"Hé, hoi! Hoe was het vandaag op je werk?"

By Floor van Wingerden - May 27, 2019 - in workfit werkenergie

Hoe vaak reflecteer jij op je werkdag?

May 27, 2019

Wat heeft me vandaag energie gegeven?

Zo gek is dat niet, iedere dag even aan jezelf de vraag stellen: hoe was mijn dag? Wat heeft deze dag mij opgeleverd? Waar werd ik blij van? En waar van niet? Heb ik bereikt wat ik wilde bereiken vandaag? En heb ik de hulp gekregen die ik nodig had van mijn collega's of manager? Wat en wie gaf me energie vandaag en waar liep de energie helemaal weg?

Inzichten verzamelen

Een paar minuten per dag reflecteren op je werk levert je een schat aan inzichten op. En als je dat over een langere periode doet kun je patronen zien in je energie-gevers en energie-nemers zodat je actie kunt nemen om díe dingen te doen die je helpen om werkfit te zijn. Als je 8 uur per dag al je tijd hebt gestopt in je werk, kun je vast wel 2 minuten per dag aan jezelf besteden!

Dus stel die vraag vaker aan jezelf: hoe was mijn werkdag vandaag? Als je de laptop hebt dichtgeklapt, als je in de trein zit, wacht op de lift of thuis op de bank zit. VIGO kan je helpen met het verkrijgen van inzicht in jouw werkenergie, zodat je de regie krijgt over je eigen werkgeluk.

Lees ook het interview met Floor van Wingerden in de Telegraaf.

Return to blog